Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1200 γραμμάρια μοσχάρι ( κιλότο ή κόντρα)
4 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες καθαρισμένες
1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών ( κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο)
4 φλυτζάνια ζωμός πουλερικών ή λαχανικών
1 κουτάλι σούπας βούτυρου
1 κουτάλι σούπας νισεστέ
Αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και τρυφερό μοσχαράκι μαγειρεμένο στο ζουμάκι του με καρότο
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, το κρασί, το σκόρδο, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το μοσχάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα το κρέας, το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσουμε ζεστό.
Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πήξει. Προσθέτουμε και το νισεστέ ώστε να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε στη σάλτσα λίγο βούτυρο και την ανακατεύουμε καλά.