Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κλωναράκια σέλερι
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκαρισμένο πιπέρι
1.500 ml ζωμός λαχανικών
200 γραμμάρια άσπρα φασόλια
3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 ντομάτες
Εκτέλεση:
Ζεστή σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε την μία σκελίδα σκόρδου, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.
Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα μυρωδικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες σε κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρότα, τις ντομάτες, το σέλερι και τον ζωμό λαχανικών.
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό που επιλέξαμε, τα φασόλια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε με ψωμί με μπύρα.