Μηλόπιτα διαίτης

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

8 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους
3 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 αυγά
1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα, διαιρούμενο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και μυρωδάτη μηλόπιτα πουτίγκα διαίτης με απλά υλικά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώστε ένα ταψί 22 x 22 εκ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κούπα ζάχαρη και αλάτι. Προσθέστε τα μήλα, στη συνέχεια, διπλώστε απαλά μέσα τους κύβους ψωμιού. Χύστε το μείγμα στο ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη  και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Πασπαλίζουμε από πάνω την μείγμα και ψήνουμε για  30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα