Υλικά:
Για 12 κομμάτια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
12 μήλα μετρίου μεγέθους
1 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλο τριμμένο
1 φλυτζ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
1 χούφτα σταφίδες ξανθιές
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 ποτ. νερού Ursus κόκκινη
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο γλυκό!
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με το εργαλείο για τα κολοκυθάκια βγάζουμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια και ανοίγουμε τρύπα από πάνω μέχρι κάτω (δεν αφήνουμε πάτο δηλαδή στα μήλα).
Τοποθετούμε τα μήλα σε μία ρηχή κατσαρόλα με την ursus και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρυπιούνται μέχρι μέσα με μία οδοντογλυφίδα.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, το καρύδι, την ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα.
Χωρίς να τα βγάλουμε από την κατσαρόλα, τα γεμίζουμε μέχρι μέσα πιέζοντας ελαφρά με ένα κουταλάκι και τα αφήνουμε σε σβηστή κουζίνα με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν και να απορροφήσουν αρκετό από το ζουμάκι!
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στην μέση δημιουργώντας 12 σχεδόν τετράγωνα κομμάτια φύλλου (αν το πακέτο έχει 6 φύλλα).
Βγάζουμε με μία σουρωτή κουτάλα ένα – ένα τα μήλα, ακουμπάμε στα κομμάτια φύλλου και τα τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω σαν πουγκί.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε προσεκτικά να μην μας φύγει η γέμιση με την μεριά του φύλλου από κάτω!
Ψήνουμε στους 150 – 160 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.