Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 κόκκινα μεγάλα μήλα
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Από 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστη τριμμένη περίπου 1 κουταλιά της σούπας
1 -2 στικς κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
8 φέτες τυρί τσέτναρ
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το μετά το φαγητό με μια φέτα τυρί τσένταρ
Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα – ένα τα μήλα τα πλένουμε ολόκληρα και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού ,κόκκινο κρασί και κανέλα. Έπειτα ρίχνουμε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό μας και θρυμματίζουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας και τελειώνοντας βάζουμε από μια φέτα τυρί τσένταρ σε κάθε μήλο.
Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου.