Μεσογειακή τάρτα με ντομάτα, φέτα και ρίγανη

by sidagi.gr
602 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
2 -3 κοταλιές γλυκού ρίγανη
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Φρέσκια και μυρωδάτη τάρτα για όλες τις ώρες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη ντομάτα, φέτα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίγανη. Πασπαλίζουμε με βασιλικό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα