Μεσογειακά σουβλάκια κοτόπουλο με σταφύλια

by sidagi.gr
762 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο  κόκκινο τσίλι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 3/4 φλιτζάνια σταφύλια πράσινα χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Ξεφύγετε απ΄ τα συνηθισμένα με ένα πρωτότυπο ορεκτικό που θα το απολαύσει όλη τη παρέα!

Σε ένα  μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τσίλι, ρίγανη, δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε καλά τη μαρινάδα.
Κόψτε το κοτόπουλο σε ψιλά καρέ και περάστε τους κύβους κοτόπουλου μαζί με τα σταφύλια  εναλλάξ το ένα με το άλλο στα σουβλάκια. Τοποθετήστε σουβλάκια σε ένα ταψί.

Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από σουβλάκια.  Μαρινάρετε για 4 ώρες. Αφαιρέστε σουβλάκια από τη μαρινάδα και αφήστε τα να στάξουν. Πασπαλίστε με αλάτι.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στην δυνατή θερμοκρασία και μόλις ζεστάνει βάζετε τα σουβλάκια στη σχάρα μέσα στο φούρνο, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ζεσταίνετε για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε ζεστά με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα