Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό φύλλο σφολιάτας
1 κιλό μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά
1 κιλό σπανάκι
4 αυγά
2 κρεμμύδια
160 γραμμάρια κεφαλοτύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση:
Συνδυάστε τη μελιτζάνα μαζί με τον κιμά και ετοιμάστε μια πίτα πλούσια σε γεύση και θρεπτική αξία
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τσιγαρίζουμε με τον κιμά, το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το μισό βούτυρο. Ανοίγουμε το φύλλο και ξεκινάμε να γεμίζουμε την πίτα.
Κάθε δύο φύλλα που στρώνουμε, ρίχνουμε τις κομμένες μελιτζάνες με τον κιμά και τα κρεμμύδια. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα του κιμά.
Προσθέτουμε λάδι και με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο. Προσθέτουμε πιπέρι, κανέλα και λίγο αλάτι. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και βάζουμε την πίτα να ψηθεί για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε μαζί με σουβλάκια κρέατος ανάμικτα στα κάρβουνα!