Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 λίτρο σπορέλαιο
Αλάτι
Ξύδι
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό πιπεριές χρωματιστές
6 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση:
Εξαιρετικός μεζές για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Τις ξεπικρίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρώς σε καυτό λάδι (προαιρετικά) διαφορετικά τις βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Πλένουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια και τις πολύχρωμες πιπεριές. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό.
Σε ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες τηγανισμένες.
Αλατίζουμε και βρέχουμε με ξύδι, ρίχνουμε από πάνω μια στρώση από τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας μέχρι να τελειώσουν όλα.
Στο τέλος προσθέτουμε όσο λάδι μας περίσσεψε και κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες πριν την κατανάλωση.