Υλικά:
Για 4-6 άτομα
½ κιλό κιμά κοτόπουλου
3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατα μήκος
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
400 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε τα κλασικά παπουτσάκια με μια καλοκαιρινή ιδέα για πιο ελαφρύ και γευστικό φαγητό
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος.Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν.
Βγάζοντας τις από το τηγάνι τις σκεπάζουμε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε για λίγο ώστε το χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι για να σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν και πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες,αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου.Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τον κιμά με την φέτα και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.