Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμέμο
5 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
5 μελιτζάνες
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένοι
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες.
Αλείφουμε ένα σκεύος με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι.
Στο σκεύος αυτό βάζουμε τις μελιτζάνες και ανάβουμε το φούρνο.Τις αφήνουμε για λίγο και τις γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και την άλλη πλευρά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτοντας το σκόρδο και τις τριμμένες ντομάτες, αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν θα τις σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα σκεύος μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω το γιαούρτι και στη συνέχεια πασπαλίζουμε μια στρώση μαϊντανό και τέλος μια στρώση από τη σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.