Υλικά:
Για 4-6 άτομα
¾ της κούπας ζάχαρη
½ κούπα γλυκόζη
½ της κούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
2 ασπράδια αυγών
1/4 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσανς
Εκτέλεση:
Λαχταριστή κρέμα marshmallows για να γαρνίρετε τα γλυκά σας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και το αλάτι και τα βράζετε σε μέτρια προς δυνατή εστία.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα 2 ασπράδια αυγών με το κρεμόριο και τα ανακατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να ασπρίζει το μείγμα μας.
Στο μεταξύ όταν το θερμόμετρο δείξει 230 βαθμούς F – 120 βαθμούς Κελσίου στο μείγμα της κατσαρόλας τότε το αποσύρουμε και το ρίχνουμε σίγα σιγά μέσα στο μείγμα του μίξερ. Όταν ρίχνουμε όλο το σιρόπι στο μίξερ τότε βάζουμε τη δυνατή σκάλα στο μίξερ και το χτυπάμε για 8 λεπτά, προς το τέλος προσθέτουμε και τη βανίλια.
Σερβίρουμε με μπισκότα, με παγωτά και με ότι άλλο θέλετε.
Δείτε τη Video συνταγή ΕΔΩ.