Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 κιλά τοματίνια καθαρισμένα ή 5 τομάτες
2 φλιτζάνια ζάχαρη 400 γραμμάρια
Χυμός και φλούδα από 2 μεγάλα λεμόνια
1-2 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι μπαλσάμικο
8 ολόκληρα γαρίφαλα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη μαρμελάδα για όλες τις ώρες
Κόψτε τα κοτσάνια από τα ντοματίνια και με ένα αποφλοιωτή λαχανικών τα ξεφλουδίζετε. Κόψτε τις στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουταλάκι. Κόψτε τα μισά ντομάτα στη μέση και πάλι κατά μήκος, και στη συνέχεια κόψτε σε 3 ή 4 κομμάτια.
Ρίχνετε τα ντοματίνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 1 1/2 ώρα ανακατεύοντας συχνά έως ότου η μαρμελάδα είναι γυαλιστερή και αρκετά παχύρρευστη. Έπειτα προσθέστε το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια αφήνετε την μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρά και αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα. Βάζετε στο ψυγείο.