Υλικά:
Υλικά
Μισό κιλό καρότα
Ένα μήλο
Ένα πορτοκάλι
Ένα λεμόνι
3 γλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1/4 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και μυρωδάτη μαρμελάδα καρότο με μήλο και άρωμα κανέλας για όλες τις ώρες
Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τη φλούδα και τα κουκούτσια τα κρατάμε στην άκρη, ενώ το μήλο το τρίβουμε στον τρίφτη
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι. Τη φλούδα την κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και το πορτοκάλι σε μικρούς κύβους.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο μήλο, το πορτοκάλι, την κανέλα, τη φλούδα του, το νερό και ένα τουλπάνι με τα κουκούτσια και τη φλούδα του μήλου. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κάπως. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε και αυτά στον τρίφτη, να βγουν μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τα καρότα.
Βγάζουμε το τουλπάνι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το καρότο και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.