Υλικά:
Για 6-8 άτομα
4 μεγάλα κόκκινα γκρέιπφρουτ
2 1/2 κούπες cranberries
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινή μαρμελάδα με δύο φρούτα και έντονη γεύση
Πλένουμε τα γκρέιπφρουτ και ξύνουμε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη. Στύβουμε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
Αφήνουμε τον πολτό με τα cranberries για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τη μαρμελάδα μας σε γυάλινα δοχεία.