Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 κιλό φράουλες
500 γραμμάρια μύρτιλλα
1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και γευστική μαρμελάδα για να απλώνετε στο ψωμί σας
Πλένετε καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους.
Ξεπλένεται τα μύρτιλλα.
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.