Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αρωματοπίπερο ( μπαχάρι)
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
Μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα ½ κιλό δαμάσκηνα
3 κομμάτια φλούδα κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρίφαλλα
Εκτέλεση:
Αλείψτε τη σε ζεστό ψωμάκι και απολαύστε τη!
Σκεπάζουμε τα δαμάσκηνα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μείνουν ένα βράδυ.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά,αφού τα δέσουμε σε ένα τουλπάνι και τα βράζουμε, σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου,μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κρασί.
Βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.