Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό καθαρισμένα αχλάδια
500 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
¾ κούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα τζίντζερ
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια ξεχωριστή συνταγή για μαρμελάδα
Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κόβετε σε κομμάτια και τα βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με το χυμό λεμονιού και το νερό. Βάζετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλύονται.
Προσθέστε τη ζάχαρη, το τζίντζερ ανακατέψτε και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε να βράσει για 20 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια πολτοποιείτε τη μαρμελάδα στο μούλτι ή μπλέντερ και την ξανά ρίχνετε στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά και ελέγξτε το δέσιμο της.
Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε παγωμένο πιατάκι και χωρίστε τη στη μέση. Αν δεν τρέχουν υγρά και μένει κενό τότε είναι έτοιμη.
Γεμίζετε τα αποστειρωμένα βάζα με την μαρμελάδα, τα κλείνετε με τα καπάκια και βάζετε να κρυώσει η μαρμελάδα για 2 ώρες στο ψυγείο.