Υλικά:
Για 2 άτομα
3 ματσάκια μάραθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κ.σ. ούζο
6 κ.σ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 -2 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό
Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Γρήγορος μεζές και αφράτος!
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και παίρνουμε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς και συνοδεύεται ωραία με ταραμά.