Μαντολάτο με επικάλυψη σοκολάτας

by sidagi.gr
700 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Μισό κιλό μέλι 500 γραμμάρια
4 ασπράδια αυγών
700 γραμμάρια αμύγδαλα
150 γραμμάρια φιστίκια
200 γραμμάρια κράνμπερι
Μισό κιλό ζάχαρη 500 γραμμάρια
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κουταλάκια κόλιαντρο
1 φλιτζάνι νερο
200 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα

Εξοπλισμός:
μίξερ
θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής
25 x 25 ταψί
Λαδόκολλα
Σπρέι λαδιού ή λιωμένο βουτυρο

Εκτέλεση:

Δημοφιλές στα Επτάνησα και όχι μόνο…

Αρχικά θα ετοιμάσουμε τα φιστίκια μας. Ρίχνετε τα φιστίκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε τα κατά τη διάρκεια ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψεκάστε ένα ταψί διαμέτρου 25 x 25 με λίγο σπρέι λαδιού και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας.

 Βράζουμε τη ζάχαρη με μισό ποτήρι νερό νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να φτάσει τους 130 – 140 βαθμούς. Σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε το μέλι με μισό ποτήρι νερό για 5 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο ανακατεύουμε τα δύο υγρά και βράζουμε μέχρι φτάσουν τους 160 βαθμούς και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τη μαρέγκα στο σιρόπι που φτιάξαμε. Τα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κράνμπερι και το ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά και συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις αρχίζει και σφίγγει το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Απλώνουμε μείγμα με μια σπάτουλα στο ταψί με τη λαδόκολλα και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για μια νύχτα. Διαφορετικά για 3 – 4 ώρες. Αφού το μαντολάτο είναι έτοιμο το κόβουμε σε κύβους και ετοιμάζουμε την κουβερτούρα.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 – 7 λεπτά. Στη συνέχεια με μια οδοντογλυφίδα πιάνουμε ένα – ένα το μαντολάτο και το βουτάμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα