Μανιταρόσουπα με κασκαβλαλι και λευκό κρασί

by sidagi.gr
645 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 μερίδες

2 κιλά λευκά μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600ml ζωμός λαχανικών
60ml λευκό κράσι
60ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια βούτυρο
50ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί κασκαβάλι Λήμνου κομμένο σε κύβους
100 γραμμάρια καβρουμαδάκια
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Μια απολαυστική, βελούδινη σούπα για να μας ζεστάνει!

Ρίχνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα, τα σβήνετε με λευκό το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνετε αλάτι για να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους, συμπληρώνετε τα 300ml από το ζωμό και τα αφήνετε για 15 λεπτάνα βράσουν σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

Στη συνέχεια βάζετε τα μανιτάρια σ’ ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε συμπληρώνοντας λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας ξεχωριστά σε κάθε πιάτο τους κύβους από το κασκαβάλι και μερικά καβρουμαδάκια. Αρωματίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα