Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
1 κούπα φασολάκια πράσινα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μισή κούπα λευκό ξυρό κρασί
Αλάτι , πιπέρι όσο θέλετε
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
Σερβίρετε αμέσως με ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι, μοιάζουν πολύ με συκωτάκια
Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα μανιτάρια μαζί με τα φασολάκια και τα μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο, την ρίγανη και μαγειρεύετε για μισό λεπτό ακόμη.
Τέλος σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για λίγο, να εξατμιστεί το οινόπνευμα και κατεβάζετε από την φωτιά.
Η συνταγή αναφέρεται μόνο για τη σάλτσα με μανιτάρια, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ψωμί και να το σερβίρετε.