Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
Για τη γέμιση
Μισό κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
3 κουταλιές δυόσμο
3 κουταλιές μάραθο
1 κουταλιά αλάτι
3-4 κουταλιές ζάχαρη
ελαιόλαδο όσο πάρει
Για το φύλλο
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές αλάτι
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και παραδοσιακή Κρητική συνταγή για όλες τις ώρες
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Σε άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε τη γέμιση και τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο σχετικά παχύ, βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση, κλείνουμε καλά σαν λυχναράκι και με τον πλάστη ανοίγουμε πάλι την πίτα να γίνει πλατιά, σε μέγεθος πιάτου.
Τηγανίζουμε τις πίτες σε μπόλικο ελαιόλαδο να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε σε πιάτο, κόβουμε στα 4 και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Πηγή: Betty’s Cuisine