Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
4 πιπεριές πράσινες
4 πιπεριές κόκκινες
4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
2 πατάτες μεγάλες
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. κοκκινοπίπερο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Παραδοσιακή γιορτινή συνταγή από την αγαπημένη μας Κοζάνη!
Σε μια κατσαρόλα Βάζουμε το κρέας με νερό ίσα να το σκεπάζει και το βράζουμε για 30΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Εν τω μεταξύ κόβουμε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τις πιπεριές σε ροδέλες. Κατόπιν καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες όπως για το μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ταψί ή σε μεγάλη γάστρα.