Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
250 γραμμάρια κασέρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό ζυμαρικά βίδες ή ζυμαρικό της επιλογής σας
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό πεκορίνο, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το 1/3 από το μακαρονάκι σε βουτυρωμένο ταψί.
Ρίχνουμε το μισό κασέρι κομμένο σε κύβους. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη κασέρι, μια τελευταία στρώση μακαρονάκι.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια μερικά κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω) μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.