Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

by sidagi.gr
803 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησης σας
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κλωναράκια βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Υγιεινό γεύμα με μόνο τρία υλικά!

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι. Συνεχίζοντας προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι για περίπου 10 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα σολομού αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα