Μακαρονάδα με σως παρμεζάνας

by sidagi.gr
802 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

50 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με γραβριέρα, φέτα, τυρί τριμμένο)
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 συσκευασία μακαρόνια παπαρδέλες
1 φύλλο βασιλικόυ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας με απλά υλικά

Για να φτιάξουμε την σάλτσα παρμεζάνας τρίβουμε την παρμεζάνα στην λεπτή επιφάνεια του τρίφτη. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι  το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο, την τριμμένη παρμεζάνα πιπέρι και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία μέχρι να γίνουν μια ενιαία σάλτσα και λιώσει η παρμεζάνα.Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά και σουρώνουμε.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα παρμεζάνας και σερβίρουμε με το φύλλο βασιλικού.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα