Μαγειρίτσα Θεσσαλίας

by sidagi.gr
941 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό συκωταριά αρνίσια πλυμένη και ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπα φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και παραδοσιακή μαγειρίτσα με ντομάτα και συκωταριά από την Θεσσαλία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει χρώμα.
Έπειτα ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε στη συκωταριά την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα μαζί με το αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από την εστία προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό ακόμη.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα