Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και ζεστά μάφινς με κομματάκια σοκολάτας και σταφίδες για το πρωινό σας
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες, τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θηκούλες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.