Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι (ελαφρύ ελαιόλαδο, ηλιέλαιο)
4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνια συσκευάζονται τριμμένα καρότα χοντροκομμένα (περίπου 3 μέτρια)
1 1/2 φλιτζάνια συσκευάζονται χοντροτριμμένο ξινόμηλα (περίπου 2 μέτρια)
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Ένα λαχταριστό γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, κρυσταλλική ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, μπαχαρικά, κακάο, πιπέρι και το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και τα αυγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα τα καρότα, τα μήλα και καρύδια θρυμματισμένα.
Σε μια φόρμα για 12 κεκάκια τοποθετείτε σετ αλουμινίου ή χάρτινα cupcake στα φορμάκια. Σε κάθε φορμάκι γεμίζετε με μείγμα μέχρι τα τρία τέταρτα.
Ψήστε περίπου 20 λεπτά και αφήνετε έξω από τον φούρνο να κρυώσουν.