Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γλυκού σόδα
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα
Κανέλα
Εκτέλεση:
Αφράτοι και παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.