Υλικά:
Για 8-10 άτομα
700 γραμμάρια φρέσκα λουκάνικα από χοιρινό κρέας, γύρο στα 12 εκ. το ένα
150 ml ρευστό μέλι
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
½ κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν (ή λιγότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι
Εκτέλεση:
Ταιριάζει απίστευτα με βραστή πατάτα και κόκκινο κρασί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Έπειτα τοποθετούμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό ταψί ή σε αλουμινένιο ταψί μιας χρήσης.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με το σύρμα και περιχύνουμε τα λουκάνικα. Τα τηγανίζουμε μπρος – πίσω στο ταψί για να αλειφτούν καλά όλα και ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας τα μετά από 20 λεπτά. Θα κολλήσουν και έτσι πρέπει, σερβίρουμε αμέσως με βραστές πατάτες.