Λουκάνικα με μέλι, σόγια και πορτοκάλι

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

700 γραμμάρια φρέσκα λουκάνικα από χοιρινό κρέας, γύρο στα 12 εκ. το ένα
150 ml ρευστό μέλι
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
½ κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν (ή λιγότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι

Εκτέλεση:

Ταιριάζει απίστευτα με βραστή πατάτα και κόκκινο κρασί

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Έπειτα τοποθετούμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό ταψί ή σε αλουμινένιο ταψί μιας χρήσης.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με το σύρμα και περιχύνουμε τα λουκάνικα. Τα τηγανίζουμε μπρος – πίσω στο ταψί για να αλειφτούν καλά όλα και ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας τα μετά από 20 λεπτά. Θα κολλήσουν και έτσι πρέπει, σερβίρουμε αμέσως με βραστές πατάτες.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα