Υλικά:
Για 4-6 άτομα
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους
300 γραμμάρια μαύρη σταφίδα
2 πορτοκάλια(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ποτήρι νερό χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ ½ κιλό αλεύρι, τη σταφία,το ξύσμα 2 πορτοκαλιών, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού,το ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε ένα μπολ ½ κιλό αλεύρι, τη σταφία,το ξύσμα 2 πορτοκαλιών, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού,το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 ποτήρι νερού ζάχαρη, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και την κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Τελευταία ρίχνουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε ξανά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε πάνω σε αυτό το μείγμα με τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε το μείγμα με σουσάμι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε το γλυκό να ψηθεί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.