Υλικά:
Για μια κανάτα
15 λεμόνια
Δύο μπουκάλια βότκα
Τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη
Πέντε φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια με τη φλούδα και τα αποφλοιώνουμε χωρίς να μείνει ίχνος από το άσπρο μέρος που πικρίζει. Σε ένα βάζο βάζουμε τη μία βότκα και το φλοιό των λεμονιών
Πλένουμε καλά τα λεμόνια με τη φλούδα και τα αποφλοιώνουμε χωρίς να μείνει ίχνος από το άσπρο μέρος που πικρίζει. Σε ένα βάζο βάζουμε τη μία βότκα και το φλοιό των λεμονιών, σφραγίζουμε το βάζο και το φυλάμε για 40 ημέρες σε σκοτεινό μέρος.
Μετά από 40 ημέρες, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο και παράλληλα ρίχνουμε και την υπόλοιπη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο για άλλες 40 ημέρες.
Φιλτράρουμε καλά και τοποθετούμε το ποτό σε φιάλες.