Υλικά:
Για 4-6 άτομα
480 ml κονιάκ
192 γραμμάρια ζάχαρη
130 ml νερό
3 ξυλάκια κανέλας
10 καρφάκια γαρύφαλλο
1 κιλό μήλα κόκκινα ή πράσινα
480 ml βότκα
Εκτέλεση:
Λικέρ με έντονη και γλυκιά γεύση που αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε
Στο νεροχύτη της κουζίνας μας πλένουμε με άφθονο τα μήλα μας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες όπως τα κυδώνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
Περιχύνουμε τα μήλα μας με τη βότκα και το κονιάκ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.
Ανοίγουμε το βάζο, αφαιρούμε τα μπαχαρικά μας και φιλτράρουμε πολύ καλά 2-3 φορές έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό υγρό χωρίς ίχνος από υπολείμματα μήλου.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις κοχλάσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ρίχνουμε στο βάζο μας το σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθεί με το υγρό που είχαμε προηγουμένως φιλτράρει.
Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να περάσει ένας μήνας πριν το δοκιμάσουμε.
Συνοδεύετε με καραμελωμένα καρότα με μπαλσάμικο