Υλικά:
Για 6-8 άτομα
8 κουταλιές αρωματικού καφέ φίλτρου
500 ml νερό για τον καφέ
400 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml νερό
1 λίτρο κονιάκ
Εκτέλεση:
Έντονο και γλυκό ποτό με γεύση καφέ
Στη καφετιέρα φτιάχνετε τον καφέ φίλτρου με την ποσότητα του νερού.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με τα 250 ml νερό να γίνει σιρόπι.
Ρίχνουμε και τον καφέ στο σιρόπι και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
Το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (δεν πρέπει να καίει, να είναι απλά χλιαρό) και προσθέτουμε το κονιάκ.
Το βάζουμε σε μια γυάλα ή σε μεγάλο μπουκάλι και το αφήνουμε για 4 εβδομάδες σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι μακριά από υγρασία, πολλή ζέστη ή πολύ κρύο.
Μόλις περάσουν οι μέρες, το μοιράζουμε σε μικρότερα μπουκάλια ποτού και είναι έτοιμο.