Υλικά:
Για 2 -4 άτομα
500 γραμμάρια λιγκουίνι ολικής άλεση;
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
200 γραμμάρια τυρί κασέρι (τριμμένο ή κομμένο σε κύβους)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για το μεσημεριανό σας
Με ένα μαντολίνο ή έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα λιγκουίνι, για 8 λεπτά περίπου. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε για 5 λεπτά τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Κατόπιν προσθέτετε τα λιγκουίνι, το ξύσμα λεμονιού ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Γαρνίρετε με τυρί τριμμένο κασέρι.