Λιγκουίνι με σκόρδο και βούτυρο

by sidagi.gr
660 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

400 γραμμάρια λιγκουίνι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
6 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
75 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση:

Μια απλή και οικονομική συνταγή για όλη την οικογένεια

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ανοίγουμε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση και περιμένουμε να βράσει το νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο λιγκουίνι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φουντούκι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέσα στο βούτυρο για μισό λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό, με το βούτυρο, το φουντούκι και το σκόρδο στα μακαρόνια και αφού προσθέσουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, το μαϊντανό και το βασιλικό, ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και να δώσει γεύση στα μακαρόνια.

Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα