Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού πράσο ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού τυρί κρέμα
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και στραγγίζετε. Μην τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ τις θέλουμε αλ ντέντε. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στην οποία έχετε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, βράζετε το σπανάκι και το πράσο μαζί με τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μείγμα το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε όλο το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα, αφού ανακατέψτε με τα λιγκουϊνι.