Λεμονάδα με μούρα

by sidagi.gr
540 προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

Για το σιρόπι μούρου
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό μούρα, πλυμένα

Για τη λεμονάδα
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
πάγος
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση:

Δροσιστείτε με απλά και εύκολα υλικά φτιάχνοντας μια τρομερά γευστική λεμονάδα για όλη την παρέα

Για το σιρόπι μούρου
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε τα μούρα, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μούρα, περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.

Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα  μπολ.
Αφαιρείτε τα μούρα. Καλύψτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη λεμονάδα
Ρίχνουμε το νερό, χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνια από το σιρόπι μούρου σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατώστε για να συνδυάσετε.

Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον σιρόπι μούρου, όπως επιθυμείτε. Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα