Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη φράουλα
1φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες
Για τη λεμονάδα
8 φλιτζάνια κρύο νερό
1 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
πάγος
1/2 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες για το γαρνίρισμα
Σιρόπι φράουλας
1 φλιτζάνι χυμό ροδάκινο
Εκτέλεση:
Δροσερό ρόφημα για όλες ώρες με απλά υλικά
Για τη φράουλα
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε τις φράουλες, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, περίπου 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.
Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα μπολ.
Καλύψτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για τη λεμονάδα
Ρίχνουμε το νερό, χυμό λεμονιού, τον χυμό ροδάκινο, 1 φλιτζάνι από το σιρόπι φράουλας σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατώστε για να συνδυάσετε.
Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον φράουλα σιρόπι, όπως επιθυμείτε. Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις κομμένες φράουλες.