Υλικά:
Για 2-4 άτομα
6 φύλλα λαζάνια ολικής άλεσης άβραστα
3 συσκευασίες κατεψυγμένο σπανάκι πλυμένα και χοντροκομμένα
200 γραμμάρια τυρί ρικότα ή cottage
1 κούπα σάλτσα ντομάτας έτοιμη εμπορίου
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 φλιτζάνι άπαχο τυρί μοτσαρέλα τριμμένη προαιρετικά
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και υγιεινό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το σπανάκι, ρικότα η cottage και τη κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Στο πάτο ενός πυρέξ 20 x 20 εκ. ρίχνετε τη μισή ποσότητα από την σάλτσα ντομάτας και απλώνετε να πάει παντού.
Τοποθετήστε δύο φύλλα λαζάνια πάνω από τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνετε από πάνω λίγο από το μείγμα με το σπανάκι. Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά τα υλικά λαζάνια και μείγμα από σπανάκι, πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά.