Υλικά:
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
30 φύλλα λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια ανθότυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε μέσα σε αυτό το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αρχικά βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε μέσα σε αυτό το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε το σπανάκι μέχρι να στεγνώσει.
Μόλις στεγνώσει το βγάζουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μπολ.
Στο μπολ αυτό ρίχνουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, 2 φλιτζάνια ανθότυρο, 300 γραμμάρια τυρί κρέμα, τη μισή ποσότητα τριμμένο κίτρινο τυρί, 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο,2 ντομάτες ψιλοκομμένεςκαι λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα λαζάνια σε ζεστό νερό για 6 λεπτά ώστε να μουλιάσουν.
Αλείφουμε τη βάση του ταψιού με 2-3 κουταλιές από το μείγμα και στρώνουμε μια σειρά από λαζάνια.
Συνεχίζουμε απλώνοντας μείγμα πάνω από τα λαζάνια και μετά άλλη μια στρώση λαζάνια.
Επαναλαμβάνουμε εναλλάξ μέχρι να καλυφθεί το ταψί.
Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο κίτρινο τυρί.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από την επιφάνεια του ταψιού, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ήνουμε άλλα 6 λεπτά.