Υλικά:
Για 4-6 άτομα
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι , πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση:
Λαχταριστά λαζάνια με τρία τυριά και μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
Μόλις μισό κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Η σάλτσα μας σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.
Σ’ αυτό το σημείο ρίχνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα, αλατίστε και βράζουμε μέχρι το νερό να βγάλει φουσκάλες και είναι έτοιμο για βράσιμο. Στη στνέχεια ρίχνουμε τα λαζάνια στην κατσαρόλα και βράζουμε ακριβώς 5 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και στρώνουμε την λίγη από την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Προσθέτουμε το μέιγμα γέμισης. Συνεχίζουμε με λαζάνια, γέμιση, λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την φέτα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.