Υλικά:
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Δύο φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι πλήρες
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι ή ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τις σταφίδες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τις σταφίδες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τον χυλό σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις λαλαγγίτες μέχρι να πάρουν ένα χρώμα.
Τις σερβίρουμε με μέλι ή πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.