Υλικά:
800 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια σιμιγδάλι
900 γραμμάρια λάδι
1,2 κιλά ζάχαρη
2 λίτρα νερό
Αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε για δέκα λεπτά το λάδι, το νερό και τη ζάχαρη και όταν γίνουν σαν σιρόπι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βράζουμε για δέκα λεπτά το λάδι, το νερό και τη ζάχαρη και όταν γίνουν σαν σιρόπι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε σιγα σιγά το σιμιγδάλι και λτο αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν ενα μείγμα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί που βουτυρώσαμε, το στρώνουμε μέχρι να έχει ομοιόμορφο πάχος και το χαράζουμε σε κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε στη μέση από ένα αμύγδαλο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το ψωμί περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.