Υλικά:
Για 4-6 άτομα
512 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο σταρένιο
240 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
240 γραμμάρια χλιαρό νερό
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Τα παξιμάδια Κυθήρων φτιάχνονται με σταρένιο αλεύρι, γι’αυτό έχουν έντονο κίτρινο χρώμα και με ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, ένα φακελάκι μαγιά και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη για 1-2 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη για να φουσκώσει. Πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας και χαράζουμε σε φέτες.
Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου και μόλις κρυώσει, κόβουμε σε φέτες.