Υλικά:
Για 2- 4 άτομα
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φακελάκι μαγιά
Ρίγανη
Αλάτι
Νερό
Εκτέλεση:
Η γνωστή συνταγή για Λαδένια Κιμώλου η αλλιώς η…ελληνική πίτσα!
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και λίγο αλάτι ενώ προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Σε ένα πυρέξ βάζουμε αρκετό λάδι και στρώνουμε τη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει και μετά από μισή ώρα ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι και λάδι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.