Λαχανόρυζο με μοσχαράκι

by sidagi.gr
835 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 μεγάλο πράσο
1 ματσάκι σέλινο
1/2 κιλό μοσχάρι κατά προτίμιση ποντίκι
αλάτι
πιπέρι
λίγο τσίλι
1 κούπα καφέ ρύζι γλασέ
λάδι
1 λάχανο μικρό
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ζεστό πιάτο για το μεσημεριανό σας!

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το λάχανο κατά μάκρος σε μικρές λωρίδες, τις πιπεριές και όλα τα λαχανικά σε ροδέλες.

Γεμίζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μοσχάρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να  πάει παντού το λάδι.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.

Ένα τέταρτο πριν προσθέτουμε το ρύζι και περιμένουμε μέχρι να μελώσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε με λεμόνι και  ρώσικη σαλάτα!
 

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα