Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια μερέντα
200 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λαχταριστά κρουασανάκια για το πρωινό σας με τρεις σοκολάτες!
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με τη μερέντα και την ενώνουμε με το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 x16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση της μαύρης και της λευκής σοκολάτας και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα . ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτα και μερέντα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη σοφολιάτας και σπιτική μερέντα!!